FRI FOR ANGST OG FOBIER - UDEN MEDICINFobier er det man har angst for, som f.eks. klaustrofobi, flyskræk, eksamenangst, højdeskræk, angst for edderkopper, angst for en autoritet, for en bestemt person osv.

Din hjerne er en computer. En oplevelse er nærmest som et videoklip eller et billed der bliver gemt på computeren. Hjernen opbevarer oplevelsen og vi kender alle den fornemmelse det er, lige pludselig at stå i en situation som vi mener vi har oplevet før eller som minder om en tidligere oplevelse. Vi kan huske oplevelsen, måske ikke i detaljer - men vi kan huske. 

På denne måde kan vi også have traumatiske oplevelser liggende på computeren eller nærmere gemt i hjernen. Traumatiske oplevelser og negative følelser har hjernen tilbøjelighed til at tilsidesætte og i stedet reagerer med angst og sygelig frygt. I en sådan situation reagerer personen irrationelt, panisk og med flugt. 

Med en ny metode kan en fobi fjernes med en enkelt behandling eller to.

 

Behandlingen går ud på at ændre det videoklip eller billed som hjernen opbevarer og i stedet ændre denne traumatiske oplevelse til en beskyttet positiv tilstand. Det sker ved at hjernens akupunkturpunkter aktiveres, således at klienten er i stand til at ændre konklusionen af den oprindelige oplevelse. 

Behandlingen kan også ske ved hjælp af "klapmetoden".

Ved hurtige klap på kroppen sker der en afspænding og blodcirkulationen øges. Herved får alle sanseceller mere ilt. Der bliver sendt positive signaler til hjernen, der begynder at producere endorfiner.

 

Endorfiner er kroppens eget lykkehormon og er faktisk en naturlig lykkepille. Er desuden smertedæmpende som morfin. Endorfiner bekæmper stress og gør negative tanker uskadelige.  

De mange klap rammer også akupunkturpunkterne, der ifølge kinesisk tradition kan aktiveres med bank.

Med en speciel tankerække i i en endorfinfyldt hjerne, kan en fobi ophæves.