PERSONLIG UDVIKLING

 

Min betragtningsplatform er den holistiske sundhedstrekant

Når en person bliver ramt af sygdom og smerte er det ofte et detektivarbejde at finde ind til årsagen eller årsagerne. Der er 4 områder som udgør den Holistiske Sundhedstrekant:

Kemien, alt hvad vi spiser og drikker, indånder og kommer i berøring med her betydning for vores helbred.

Strukturen, kroppens stilling, særligt når vi udfører et arbejde, står, går, sidder og ligger har betydning for vores helbred.

Psyken, nervesystemet og hjernen med alle de informationer og programmer eller fejlprogrammer har betydning for vores helbred.

I følge den østlige overbevisning har det elektriske system også betydning for vores helbred og velbefindende. Det er her vi kan tilføje meridianer, akupunkturpunkter og chakraer. 

PLANTERNES LIV

 

Der er ikke den store forskel på behandlingen af planter i forhold til mennesker. Jeg glemmer ikke, da jeg i 1986 læste bogen om "planternes hemmelige liv" af Peter Tompkins og Christopher Bird. Bogen indledes: "Bortset fra Afrodite er der intet yndigerer på vor klode end en blomst og intet mere grundlæggende end en plante. Menneskelivets sande udspring er det grønne tæppe, der dækker moder jord. Uden grønne planter kunne vi hverken trække vejret eller spise. På undersiden af hvert eneste blad er en million bevægelige læber beskæftiget med at opsuge kultveilte og udånde ilt. Alt ialt er femogtres millioner kvadratkilometer bladoverflade hver dag i gang med denne mirakuløse fotosyntese, der fremstiller ilt og næring til mennesker og dyr."

ET LIV I BALANCE

 

Vi er afhængige af at både vores kemi, vores psyke og vores struktur lever i harmoni med naturens balance. Men vi er også som mennesker forskellige ligesom planterne.

Nogle kan tåle at ryge, drikke og leve usundt - og alligevel blive 100 år. Andre er meget følsomme og skal være opmærksomme på hvad de udsætter deres krop for. Men vi skal nok betragte begge eksempler som yderpunkter på skalaen. De fleste af os har behov for at vægte det sundhedsskadelige i forholdt til det sunde for at slippe fri for sygdomme og skavanker. 

Men vi er ikke alle opmærksomme på hvad den sundeste livsstil er lige nøjagtig for mig. Det kræver omtanke og beslutninger, indsigt og holdning for at forberede os på den alder hvor skavankerne begynder at vise sig og hvor vi må stå til regnskab for vores livsstil. 

 

Jeg tilbyder at gennemgå en Stress- og Helsetest med dig, så ved du mere om dig selv og dine muligheder. 

Vedligeholdelse, omtanke, kreativitet og hårdt arbejde giver både din krop og din have det smukkeste udsende og den længste levetid.

Den kinesiske have