150.000 danskere lider af Psoreasis.


Efter 15 mdr.
Før behandling

Min behandling af en 52-årig mandlig klient har vist at middelhavs kost kan medvirke til at modvirke psoriasis. Klienten havde haft psoriasis i 25 år og havde igennem denne tid prøvet adskillige behandlingsformer. For ca. 1½ år siden opsøgte han mig fordi jeg tilbød en alternativ behandlingsform som han ikke havde hørt om før. Vi startede med at gennemgå hans historie, som indeholdt flere forskellige behandlingsmetoder. Forskellige produkter som Wild Rose, Detox3, Centaury, Hoinflasin, Vitasin, Lachesis samt Glukokortikoider og tjæreprodukter var blevet afprøvet. Alt sammen uden et tilfredsstillende resultat. Som regel har man kun en slags psoriasis ad gangen, men nogle gange kan man have to forskellige slags på samme tid, eller en slags psoreasis kan udvikle sig til en anden. Eller kan udvikle sig mere alvorlig. De udløsende faktorer, der kan få en simpel psoreasis til at udvikle sig til en mere alvorlig, er de samme, som kan være årsag til det første udbrud af psoreasis. I klientens tilfælde var det den mest almindelige form, plaque psoriasis som påvirker 85% af alle psoriasis tilfælde. Den forårsager tørre, hævede områder med røde hud læsioner. Plakkerne kan være kløende og somme tider smertefulde og der kan være få eller mange. De kan forekomme hvor som helst på kroppen. Klienten var meget alvorlig angrebet. På håndled, albuer, ben, ansigt samt på det meste af kroppen. I den plan som jeg sammen med klienten udarbejdede, var en total omlægning af hans kostplanlægning. Kost kan spille en central rolle i inflammatoriske tilstande. En netop afsluttet Fransk undersøgelse konkluderer at middelhavs kost kan lindre sværhedsgraden af psoriasis og sænke sygdommens udvikling. Middelhavs kost bliver betragtet som en antiinflammatorisk diæt. Det høje indhold af monoumættede fedtsyrer som findes i olivenolie og andre vegetabilske olier, højt indhold af antioxidanter og polyfenoler som findes i frugt og grøntsager og et højt indhold af fibre fra grøntsager eller fuldkornsprodukter, kan alle være årsag til diætens antiinflammatoriske egenskaber. Diæten begrænser eller udelukker også mælke- og kødforbrug samt udelukker eller anbefaler et meget begrænset forbrug af alkohol. Udover kostomlægningen blev der også i planlægningen anvendt ALFAkinesiologi og stressbehandling, Candida stabilisering, styrkelse af immunforsvaret igennem motionsplanlægning og vitamin/mineraltilskud. Han har i dag udviklet sig til en glad, udadvendt mand med højt selvværd, som har tabt 10 kg, forøget sin muskelmasse og som han selv beskriver, uden nævneværdige udslet af psoriasis. Hvis du lider af Psoriasis vil jeg gerne hjælpe dig med at finde en vej ud. Gå ind på www.sund-stil.dk og bestil en Stress- og helsetest til at starte med.


Udvalgte blogindlæg
Seneste blogindlæg
Arkiv
Sorter efter tags
Følg os
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square